Vi är breda specialister med lång erfarenhet

Vi utför komplett takläggning, takrenovering samt installationer inom taksäkerhet. Vi är specialister på en rad olika material och tillverkar även skräddarsydda plåtdetaljer i vårt plåtslageri.

Vi lämnar garantier på alla takarbeten!

Hur mår taket på ditt hus?
Är du osäker på i vilket skick ditt tak är, vilket material du ska välja eller om du kan vänta ett par år med att lägga om taket?

Vi hjälper dig att komma fram till vad som är bäst för just ditt hus. Dessutom lämnar vi garantier på alla takarbeten vi utför –  och jobbar uteslutande med erkänt bra material.

 • Totalentreprenad.

 • Specialister på tegel, betong, papp och plåttak.

 • Över 30 års erfarenhet.

 • Lämnar garanti på utfört arbete.

Våra samarbetspartners

Hur vet jag när det är dags att byta tak?

Att byta tak är en investering som ökar takets livslängd och höjer husets värde. Tak kan hålla närmare 100 år om det är lagt med tegelpannor och upp mot 40 år om det är plåttak. Men hur vet jag att det är dags att byta eller reparera taket? När:

 • Takpannor saknas eller är trasiga.
 • Takläkt är skadad, vilket syns som ojämnheter/vågor i taket.
 • Undertaket har färgförändringar.
 • Det finns mögel på vind eller råspont.
 • Takpannor vittrar sönder, vilket ofta märks som grus i hängrännorna.
 • Papptaket har torrsprickor.
 • Det växer mossa på taket eller finns myrbon.

Oavsett typ av tak bör det genast bytas om det luktar mögel på vinden, finns fukt eller kanske rent utav ett vattenläckage. Då kan både innertak och yttertak behöva bytas. Är du osäker så hjälper vi er med tak-inspektionen – helt kostnadsfritt.

Näs Tak erbjuder olika taklösningar till både privatpersoner och företag i södra Dalarna. Att ha ett bra och stabilt tak är en grundläggande del av att skydda ditt boende eller arbetsplats från väder och vind. På Näs Tak AB jobbar takläggare och snickare med lång erfarenhet av alla typer av tak. Vi har pålitliga och erfarna takläggare i Avesta och Dalarna och vi sätter alltid våra kunders behov i första hand.

Att välja rätt takläggare för dina behov kan vara svårt, men med oss kan du vara säker på att du får arbetet utfört av professionella takläggare med bred expertis. Vi är specialiserade på att arbeta med olika takmaterial och vårt egna plåtslageri tillverkar skräddarsydda plåtdetaljer för att se till att ditt tak är helt anpassat för dina behov. Våra takläggare är kunniga inom tegel, plåt, betong-tegel och papp men även andra mindre vanliga material. Vi samarbetar ofta med andra entreprenörer och använder oss uteslutande av erkänt duktiga leverantörer av material. När du väljer oss som din takläggare i Avesta och Dalarna kan du känna dig trygg med att du har valt rätt.

För dig som privatperson kan vi hjälpa till med rådgivning kring ett kommande takbyte, reparation av tak och kompletta takbyten. Vi hjälper även företag och bostadsrättsföreningar, med besiktning av tak, konsultation, takbyte och taksäkerhet.

Vi är certifierade av taksäkerhetskommittén (TSK) som är en gemensam satsning mellan bransch-partners och organisationer för att förebygga och minska risken för olycksfall vid takarbeten. Certifieringen bygger på Boverkets regler, Arbetsmiljölagen, Arbetsmiljöverkets föreskrifter AFS samt aktuella SIS- standarder och Europeiska standarder.

Oavsett om du behöver en komplett takläggning eller en takrenovering, står vi alltid redo att hjälpa dig med alla dina takbehov. Våra takläggare tar hand om ditt tak på bästa sätt och ger dig den trygghet du behöver för att känna dig säker och skyddad under alla väderförhållanden.

Välj oss som din takläggare i södra Dalarna och upplev vår passion och engagemang för takläggning, snickeri och taksäkerhet. Vi ser fram emot att arbeta med dig och hjälpa dig att ta hand om ditt hem eller fastighet på bästa sätt. Kontakta oss idag för att få ett kostnadsfritt prisförslag och låt oss visa dig vad vi kan göra för dig och ditt tak. Vi är stolta att vara dina takläggare i Avesta och Dalarna, och vi ser fram emot att hjälpa dig att ta hand om ditt tak!